2018-as őszi kollekció, Divatos kultúra

Regényes őszi kollekció

Őszi kollekciómat rendhagyó módon egy könyvajánlóval indítanám. Rólam tudni kell, hogy nagyon szeretek szépirodalmat olvasni, és amikor találok egy írót, akibe beleszeretek, akkor rendszerint hűségesen kitartok mellette.

Így bukkantam rá évekkel ezelőtt erre a párizsi fiatalemberre, aki irodalom és történelem szakon végzett a Sorbonne-on, és fejest ugrott a regényírásba, aminek szerintem nagyon sok nőtársammal együtt örülhetünk.

Ebben a bejegyzésben „A nő mosolya” című regényét ajánlom Nektek, amit lejjebb röviden be is mutatok.

Hogy miért ehhez az őszi kollekcióhoz ajánlom? Mert a hangulata tökéletes egy őszi, borongós, esőre álló estére. Ahogy a kollekcióm darabjait is az inspirálta, hogy a lassacskán beköszönő szürke őszi hétköznapokat feldobja. Meleg, őszi színeivel kis vidámságot kölcsönöz a hölgyek megjelenésének még azokon a napokon is, amikor legszívesebben ki sem kelnénk az ágyból. Ha másért nem, legalább néhány bók begyűjtése céljából most már megéri! 😉

Ámde kicsit kanyarodjunk vissza a könyvhöz! 🙂 Nicolas stílusa rendkívül könnyed, olvasmányos, humoros, romantikus, de mégsem csöpögős. Anno Paulo Coelho egyes könyveit tudtam volna hasonlóképpen leírni, de Nicolas annyiban többet hoz Coelho-nál, hogy nála mindig van cselekmény. Sokszor váratlan, mégis légiesen könnyed fordulatait úgy falja az ember, mint egy igazi, puha francia éclair fánkot.

A könyv főszereplője Aurélie Bredin, aki egy hangulatos párizsi kisvendéglő tulajdonosa. Miután élettársa elhagyja őt, egy világ omlik össze benne. Szerelmi bánatába alámerülve egy eldugott könyvesboltra bukkan, ahol élete legérdekesebb felfedezését teszi. Egy olyan regényre lel, amelynek mintha az ő vendéglője lenne a helyszíne, és a főhőse pedig … ő maga!?

Kedves álmodozó nőtársaim! Ki érezne még elfojthatatlan vágyat arra, hogy hasonló esetben minden áron felkutassa e rejtélyes könyv szerzőjét? 😊😎

ui.: Őszi pillangós kollekciómat megtalálhatjátok ezen a linken.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..