Divatos kultúra

És még több színház…

Eddig meséltem Nektek két darabról, viszont a kedvencemről még nem esett szó! 🙂

Pár évvel ezelőtt, a Színházak éjszakáján, több órás várakozás után sikerült bejutni a Játékszín egyik leendő darabjának a főpróbájára, ami nem más volt, mint a Legyen a feleségem c. darab. Miután debütált, akkora sikere lett, hogy hónapokig képtelen voltam rá jegyet kapni. Nem véletlen. Mindig is azt vallottam, hogy az az igazán jó darab, amit a színészek is élvezettel játszanak. Különben csak egy betanult szöveggé degradálódik, és legyenek bármilyen jó, elismert, nagy színészek az előadók, a belülről fakadó „jaj de unom már” érzést nem tudják levetkőzni.

Nyugodtan kifejezhetitek nemtetszésetek, de a fenti megjegyzésem mögött Gálvölgyi Jánosra gondoltam. Rengeteg darabot láttam már tőle – a Játékszínben kevés olyan darab van, amiben ő ne játszana – azonban a Legyen a feleségem c. darab volt az egyetlen, ami után nem ez volt az érzésem a játékáról.

Azonban most kanyarodjunk vissza a darabhoz! A darab főszerepében Nagy Sándor és Kovács Patrícia játszanak (elnézést azoktól, akik a többi szereplőt hiányolják a felsorolásomból, de mindenkinek mások a preferenciái, nem igaz? ;)). Ez volt az egyetlen darab, ahol szó szerint röhögő görcsöt kaptam a darab közepén. Minden, ismétlem MINDEN, poén a helyén volt. Nem volt erőltetett, nem volt túljátszott és legfőképpen nem volt bárgyú. Kovács Patrícia ezzel a darabbal lopta be magát a szívembe és kezdtem el direkt olyan darabokat keresni, amikben ő játszik. Eddig még nem csalódtam. 🙂

Természetesen a darabhoz is ajánlok egy fülbevalót, amely illően a Csók nevet viseli.

Csók

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..