Divatos kultúra

Egy kis színházi levezető… a legjób könnyv-adattációm

Ismeritek Daniel Keyes – Virágot Algernonnak című regényét? Készült egy filmadaptáció is ebből a zseniális regényből, amelyben Aaron Eckhart játszotta a szellemileg kissé visszamaradott Charlie Gordon szerepét. Majd három éve műsorra tűzték (igen, ismét a Játékszínben :D), és Szervét Tibor játszotta a főszerepet, és nem is találhattak volna jobbat Charlie szerepére. Az orvost Benedek Miklós játszotta, akit emlékeim szerint még nem láttam élőben, és hihetetlen nagy meglepetést okozott.

Tegnap elég rosszalló kritikát fogalmaztam meg Gálvölgyi megunt szereplési stílusáról. Pontosan ezért volt ennyire kellemes felüdülés Benedek Miklóst, 70 évesen, ugyanazzal a lendülettel, szenvedéllyel és a szakma iránti tisztelettel látni játszani, mint a generációkkal fiatalabb kollégáit – akiktől nem is vár mást az ember.

Rengeteg könyvet vittek már színpadra, azonban a kihívás szintje nem mindig ugyanaz. Az író, Charlie szellemi fejlődésének majd romlásának folyamatát a kommunikációs készségével érzékeltette a legjobban. Egy helyesírási hibákkal teletűzdelt könyvet nehéz szóba áttenni, igaz? Szervét Tibornak – aki nem csupán játszotta, de írta is a darabot – mégis sikerült.

Aki még nem olvasta volna a könyvet, annak hiánypótló darab! Aki pedig olvasta, és szerette, annak mindenképpen ajánlom a színpadra vitt változatát is! 🙂 (Legközelebb most vasárnap, 30-án adják a Játékszínben.)

A darabhoz pedig mi mást is ajánlhatnék Nektek, mint ezt a kissé bohókás formavilágú fülbevalót!? 😁

A következő napokban félreteszem a színházi témát és visszakanyarodunk a sujtás világához. Remélem, azt is hasonlóképp sokan fogjátok követni! 🙂

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..