Utazás a világ körül

Elő a bőröndökkel és irány Európa!

Személy szerint nagyon szeretem a last minute utakat, mert így tulajdonképpen kétszer is van nyaram. 🙂 Egyrészt a főszezonban, amikor mindenki nyaral, a munkahelyen is általában uborkaszezon van, így bemegyek egy kicsit dolgozni „pihenésképpen”. (Upsz, tényleg ezt mondtam volna!? :D)

Majd szeptember-októberben, amikor visszajön mindenki a nyaralásból, nekem akkor kezdődik csak igazán a pihenés. 🙂 Ráadásul, így le is rövidül az idő a következő nagy szabadság-szezonig, a karácsonyig. Node, ne szaladjunk ennyire előre.

A nyári utazások nyilván a tanév rendjéhez igazodva alakultak ki, hiszen a gyerekek olyankor szabadok, azonban vannak olyan desztinációk, ahova kifejezetten nem a legüdítőbb a legnagyobb kánikulában utazni. Ilyen például Olaszország délebbi vidékei is, ezért mit szólnátok, ha megállnánk középtájt és bejárnánk Pisa zegzugos utcáit? 

A párommal 2016-ban jutottunk el Pisa-ba, és meglepett minket a város labirintus jellege. Naivan azt gondoltuk, hogy az egész város a „Piazza del Duomo” köré épült fel, a tér, ahol a Dóm és a Ferdetorony is található. Azonban bármily hihetetlen, nem volt egyszerű eljutni a híres ferdetoronyig, mert az utcák / terek kitáblázása nekik sem az erősségük. Azt pedig felejtse el mindenki, hogy angolul útba igazítanak bárkit. 😀

Amikor odaértünk viszont… a látvány magáért beszélt. 🙂

Végül, ahogy máskor, most sem maradhat el az utazáshoz illő fülbevaló! Fogadjátok szeretettel! 🙂

Italia

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..