Utazás a világ körül

Ancona, a szerelmesek városa

Ma továbbra is igazi, temperamentumos olasz hangulatban töltjük az estét, és nem elégszünk meg a tegnapi olasz-témájú bejegyzéssel!

2016 év végén nem csupán Pisa-t volt szerencsénk megnézni, hanem egy körút keretében összesen jó egy tucatnyi másik olasz városba is eljutottunk, így Ancona-ba is. Nekem szerelem volt első látásra. Egy dimbes-dombos, zegzugos, igazi színes, barátságos város, amiből egyszerűen sugárzik a családias, meleg, meghitt, vendégszerető mentalitás. A város gyönyörűen rendezett, tisztán tartott és rendkívül csalogató volt annak ellenére, hogy nem egy tipikus turisztikai célállomás.

Végeláthatatlan hosszú, ám kacskaringós és meglehetősen szűk utcái egy igazi labirintus érzetét keltik, amely a városnézés alatt egy dologra hamar ráébresztett minket: kell, hogy legyen egy rövidebb út. 😀

A helyiek ugyanis nem szeretnének kilométereket sétálni csak azért, hogy átjussanak a szomszéd utcába, ezért nagyon okosan, szinte valamennyi szomszédos utca között van valahol egy lépcső két ház oldalába gondosan elrejtve. Ám sokat kell sétálni ahhoz, hogy a lelkes turista rájöjjön a cselre. 😉 Így tettünk hát mi is, de Ti már okosabbak lesztek a poszt elolvasása után! 😉

Végül, nem mehetünk el Ancona-t említve amellett, hogy ne ejtsek egy szót a József Attila Színházban játszott Ancona-i szerelmesek c. darabról. 🙂

A darabban Nemcsák Károly játssza az egyik főszerepet, ami azért is volt meglepő a számomra, mert ez egy zenés darab, és én nem tudtam, hogy ő ilyen jól tud énekelni. 🙂 Már csupán ezért is megérte volna megnézni, de szerencsére rajta kívül még más kellemes meglepetést is tartogatott a darab. Elsőként a színpadi megjelenítést, a díszletet emelném ki, ami tökéletesen visszaadja a nyári, virágos, igazi színkavalkádban pompázó vidéki Olaszországot. Másodsorban pedig a fülbemászó, vidám lüktetésű dalokat említeném, amiről a csábító, kissé pajkos és szemtelen olasz udvarlás jut az ember eszébe.

A darabot legközelebb október 29-én tudjátok megnézni a József Attila Színházban, de nem köszönhetek el anélkül, hogy ne ajánljak hozzá Nektek egy vidám sujtás fülbevalót! Íme a Pipacs 5 névre hallgató fülbevalóm, amely tökéletes társatok lehet a zenés darabhoz!

Sujtás fülbevaló 350

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..