Utazás a világ körül

Manches…. England, England…

Az e heti körutunk során nem leszünk túl üzemanyag-takarékosak, mert Olaszország után Angliába repülünk, majd vissza Franciaországba, de képzeletbeli utunk során talán ez még belefér. (A gyakorlatban azért ne így fűzzétek fel őket egy láncra! 😉 )

Nos tehát, last minute utunkon a következő állomás Anglia. Megmondom őszintén, hogy sok fejtörésembe került, hogy mit is emeljek ki Angliából, mert ott aztán van minden, és a mindennek a köbe is, legalábbis, ami a londoni tömeget illeti, az biztos.

Elég rutinos utazónak tartom magam, és apróbb termetem ellenére soha sehol nem féltem még egészen addig, amíg le nem mentünk a londoni metróba. Amikor a többezres tömeg megindult velem szemben (na jó, lehet, hogy én álltam rossz irányba) és csak sodródtam velük… akkor elfogott a pánik. (Nyugi anyu, végül kijutottunk. :D) „Csak innen jussak ki élve” – ezt mondogattam magamban. Sosem értettem, hogy egy metrószerelvénybe hogy fér be annyi ember, de valahogy mindig van plusz még egy hely. Londonban… plusz 10.

Na jó, térjünk át az utazás kellemesebbik felére. Ami igazán megfogott a helyben, az az igazi nemzetköziség. Persze, tudom, hogy sokaknak ez nem éppen pozitívum, de én szeretem a sokszínűséget, és ez nem csupán az ékszerekre, hanem a kultúrákra is vonatkozik. Amikor állsz az olasz gelateria-nál (fagyizó) a sorban, és nem tudod eldönteni, hogy a pakisztáni eladó, a szomszédos lengyel újságárus vagy a brazil vásárló-e az a „brit”, akitől turisztikai tanácsot kérhetsz magyarként. Egy azonban biztos; bármelyikük angol akcentusát előbb meg fogom érteni, mint az igazi britekét. 😀 

Ez azonban nem akadályoz meg abban, hogy ezzel a nemzeti ihletésű fülbevalóval, ha egy napra is, én is eggyé váljak a sokszínű tömeggel. 🙂

England

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..