Utazás a világ körül

Baby Taj

Bár tény és való, hogy életemben nem láttam a Taj Mahalhoz fogható építészeti csodát, mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy a Taj Mahalnak van egy építészeti előfutára, amelyet a helyiek csak a Baby Taj-ként emlegetnek.
A Baby Taj szintén mauzóleumnak épült, 5 évvel a Taj Mahal építésének kezdete előtt. Továbbá, mivel a történelemben mindig van egyfajta ciklikusság, láss csodát, a Baby Taj ihletője – Mirza Ghiyas Beg – nem más volt, mint Mumtaz Mahal, azaz a Taj Mahal úrnőjének nagyapja. Ezzel be is zárult a kör, és a család örök időkre ott hagyta kézjegyét a világ történelemkönyvében.

Az alábbi fülbevaló a fentebb leírtaknak megfelelően egy kisebb formát öltött. A szimmetria továbbra is jelen van. Ezzel a darabbal én is mintegy előfutára szerettem volna lenni a többi Taj fülbevalómnak. Vannak a többihez hasonló részei, de mégis egy önálló egész.

ui: Több tagja nincs a Taj Mahal komplexumnak, így holnap egy másik ihletésű fülbevalót fogok Nektek bemutatni! Várlak vissza Titeket szeretettel! 😊

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..