You are currently viewing Vegyél hazait a gyereknek – Csipetkék, Plum Handmade, IHAR

Vegyél hazait a gyereknek – Csipetkék, Plum Handmade, IHAR

Előző cikkemben áttértünk a gyerek-témakörre, aki lemaradt volna a posztról, az itt pótolhatja. Ma még maradunk a gyerekek világánál, és hasznos, rendkívül kreatív és egyben szép tárgyakat készítő vállalkozásokat fogok felsorakoztatni. A választás nagyon nehéz volt, mert több, mint 200 alkotó közül választottam ki első körben egy tucatot, akikről szívesen írnék, de még az is soknak bizonyult, ezért további hosszas fejtörést követően végül sikerült háromra szűkíteni a listámat. Remélem, tetszeni fog Nektek a válogatás!

Vegyél hazait a gyerekszobába

A Csipetkék nevű vállalkozást Drávainé Németh Eszter indította, aki rengetegféle textil kiegészítőt, ruházatot, dekorációt, utazást könnyítő tárgyakat fejlesztett ki az évek során kisgyermekek számára, és nem csupán fejlesztette őket, de mindet maga szabja, varrja, csomagolja, hogy azt a minőséget tudja minden egyes vásárlójának biztosítani, amit a saját gyermekeinek, unokáinak is nyújt. Vállalkozásának megalapításával az volt a célja, hogy a leendő és már kisgyermekes szülők hétköznapjait praktikus, egyedi, környezettudatos termékekkel könnyítse meg, melyek egyben szépek és hasznosak.

Eszter nem csupán a késztermékeit árulja, hanem családias légkörben varrótanfolyamokat, workshopokat is tart, így bárki elsajátíthatja a gépi varrás fortélyait már gyerekkorától kezdve. Ha azonban valaki nem érez magában elfojthatatlan vágyat arra, hogy maga készítse praktikus használati tárgyait gyermekeinek, úgy egyedi megrendeléssel is felkeresheti Esztert, aki a tervezéstől a kivitelezésig minden munkafolyamatot elvégez.

Amivel az én figyelmemet felkeltette az a zseniális ötlete volt, hogy hálózsákká alakítható játszószőnyegeket készítsen. A 2 in 1 játszószőnyeg egy alátétet tartalmaz, így hideg burkolatra is lerakható, mert a felső része puha és jól szigetel. Ezen túl, a hálózsák funkciójának köszönhetően könnyen átemelhető egyik helyről a másikra, ha esetleg játék közben elszundikálna rajta a baba, valamint kisbabánk betakarható anélkül, hogy felébresztenénk vele.

Eszter széles kínálatát megtekinthetitek a webshopjában. Itt pedig egy montázs a gazdag választékából szemezgetve.

vegyél hazait csipetkék játszószőnyeg hálózsák

A soron következő vállalkozás, a Plum Handmade Crochet megálmodója, Szécsi Szilvia, kisebb-nagyobb méretű játéktárolókat horgol a legkülönfélébb állat- és mesefigurák arcképeivel. Jópár kézműves vásár keretében volt szerencsém Szilvi munkáit közelről is megcsodálni, és biztosan állíthatom, hogy minőségi termékeket készít. Egyetlen szemhiba nem csúszhat a horgolt tárolóiba, mert csakis tökéletes munkát ad ki a kezei közül.

Szilvi a játéktárolókhoz nagyon jó minőségű pólófonalat használ, ami tökéletes tartást ad a kosaraknak, valamint könnyen tisztítható is, ami nem utolsó szempont egy gyerekszobai tárolónál. A kosarakat nyugodtan be lehet tenni mosógépbe, és 40 fokon (a biztonság kedvéért színfogó használata mellett) kimosni.

A folyamatos tervezésnek és kísérletezésnek köszönhetően nagyon széles kínálattal rendelkezik, valamint előszeretettel készít szezonális termékeket, ahogy az egyes ünnepek közeledtekor is sok-sok ajándékötlettel várja az érdeklődőket. Húsvétra, Karácsonyra egész biztosan találhattok magatoknak vagy szeretteiteknek az ünnephez illő kosárkákat nála.

Szilvi tündéri munkáit egyre több késműves vásárban megtalálhatjátok. Erről a Facebook-oldalán tájékozódhattok.

Most pedig jöjjön egy kisebb válogatás a több tucat szebbnél szebb tárolóiból!

vegyél hazait horgolt játéktároló

Mai cikkem záró vállalkozásában Lilla és Pisti közös gyermekét, az IHAR-t mutatom be Nektek. Vállalkozásukat 2018 őszén a játékládákkal indították, azóta a kínálatuk folyamatosan bővül: poszterek, memória játékok, kocka kirakók, kis dobozok és matatófalak egyaránt megtalálható náluk.

Pisti asztalos végzettségének köszönhetően minden fabútoruk és tárgyuk alapját kellő szakértelemmel és gondos odafigyeléssel készíti, míg Lilla formatervezői tudására támaszkodva adja a termékek végső arculatát a festéssel, rajzokkal, formákkal, színekkel kiegészítve.

Kínálatukból a matatófalak keltették fel különösképpen a figyelmem, mert a 2 éves kislányomat ez volt az egyetlen dolog, ami a játszóházban hosszabb ideig képes volt lefoglalni, így nyugodtan állíthatom, hogy igazán jó választás lehet azon szülőknek, akik bizonytalanok a megfelelő játékok kiválasztását illetően. A matatófal egyben játékos, logikai, fejlesztő, sok esetben a finom mozgását is fejleszti a kis manó kezeknek; a tárházuk pedig szinte végtelen: a záraktól elkezdve a lakatokon keresztül a különböző villanykapcsolókig és más “mesésebb” elemekig bezárólag csak a képzeletünk szab határt az egyes elemek kiválasztását és falakra való felhelyezését illetően. Amennyiben ajándékba szánjátok, úgy névre szóló falat is kérhettek, ezzel is személyesebbé téve az ajándékozás pillanatát.

Nézzünk egy kis ízelítőt Lilla és Pisti kínálatából! Amennyiben megtetszett valamelyik játékuk, a megrendeléshez ezt az űrlapot kell kitölteni. További képeket pedig Facebook-oldalukon találtok.

vegyél hazait IHAR matatófal kocka játék memória játék

Soron következő cikkem lesz a “Vegyél hazait a gyereknek” témakör záró cikke, melyben további igényes, kreatív játékokat mutatok be Nektek. Tartsatok velem!