Monokróm kollekció – egyszínű sujtás fülbevalók

A monokróm kollekció legfőbb előnye, hogy kortalan darabokból áll. A monokróm kollekció egyes darabjai bármely korosztályhoz tökéletesen passzolnak, és egyszínű összeállításuknak köszönhetően könnyű hozzájuk öltözni.

Mit takar a monokróm kifejezés?

A monokróm szó görög eredetű; a “monosz” jelentése egyforma, egyetlen, míg a “khróma” jelentése szín. A monokróm így egyszínűt, vagy egyazon szín különböző árnyalatait hivatott kifejezni. Kiegészítő színként azonban használható még a fekete, fehér, esetenként a szürke is. A monokróm színvilág megjelenése a képzőművészetben, az absztrakt művészet felbukkanásához köthető, innen is kerültek ki az első monokróm festmények.

Miért szeretjük a monokróm szetteket?

Mert látványosak, elegánsak, stílusosak, és kortalanok. A monokróm összeállítások eleganciát és kifinomultságot tükröznek. A semlegesebb, pasztell színű darabok az időtlen stílus képviselői. A sötétebb színű darabok pedig alkalomtól függően lehetnek elegánsak és emelkedettek, de hétköznapi viseletként sem hivalkodóak. Az élénkebb színű darabokat pedig inkább ünnepi vagy alkalmi viselethez ajánlom egy visszafogottabb ruhaköltemény kísérőiként.

Egy monokróm szett összeállításakor nagy figyelmet kell fordítani testi adottságainkra, hiszen ami egy magasabb, karcsúbb testalkatú hölgyön jól mutat, nem feltétlenül előnyös az alacsonyabb, teltkarcsúbb hölgyek számára is. Továbbá minél élénkebb, harsányabb színt választunk, annál óvatosabbnak kell lenni arra vonatkozóan, hogy az a szín mekkora felületen jelenik meg rajtunk. Ha egyazon színből szeretnénk minden darabot és kiegészítőt kiválasztani, akkor érdemesebb a semlegesebb, illetve a halványabb pasztell színekhez nyúlni.

Az ékszerek egy része még megtalálható a webshopban.


Ha szeretnél személyesebb történeteket, kulisszatitkokat olvasni a készülő ékszerekről, kollekciókról, közelgő eseményekről… látogass el Facebook-oldalamra is!