Szerelmes nő kollekció – Van ennél jobb páros?

A Szerelmes nő kollekció két sorozat közös albuma. Egyrészt a 2019-es Valentin napi kollekció szerelmes darabjait, másrészt a márciusi Nőnapra készült három részből álló sorozatát tartalmazza.

Egy kis tudnivaló a Valentin napról

Szent Bálint (más néven Valentin) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziások védőszentje. Magyarországon nem alakult ki e szentnek jelentős egyházi kultusza. Az angolszász országokban tartott ünnep viszont a 20. század végétől világszerte elterjedt, mint a szerelmesek ünnepe. Ezen a napon a szerelmesek apró ajándékkal kedveskednek párjaiknak, szerelmüknek. A keresztény szokás a 14. századra eredeztethető. Abban a korban ugyanis Szent Bálint, Terni püspöke, a jegyesek és fiatal házasok védőszentje volt Angliában és Franciaországban. A róla elterjedt történet szerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Kivégzése előtt pedig egy búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: “A Te Bálintod”. Ez vált a Valentin napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázatává.

A szerelmes nő kollekció darabjai túlnyomó részt egy szívet ábrázoló apró üveglencse köré épültek fel. Valamint három pár fülbevalóhoz száraz virágot rejtő műgyanta lencsét használtam fel. A lencséket számos más alapanyaggal díszítettem. Így: ásványok, csiszolt üveggyöngyök, cseh golyógyöngyök, cérnabojt vagy éppen csepp alakú lógók.

E szerelmes darabok beszerezhetők a webshopból.

Ha szeretnél több képet is nézegetni az ékszerekről, kattints ide.