Szerelmes nő kollekció – ajándék nőknek

 

Mi lehet a legjobb Valentin napi ajándék a szerelmednek?

A szerelmes nő kollekció bármely darabja ideális választás lehet szíved választottjának! Személyre szóló, szívet melengető, hasznos és egyben igényes ajándék. Törd meg a rutint és a megszokott rózsacsokor és doboz bonbon helyett hasznos és egyben szép ajándékot válassz Kedvesednek, amely egész évben arra emlékezteti, hogy figyelmes, szerető párja van!

Egy kis tudnivaló a Valentin napról

Szent Bálint (más néven Valentin) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziások védőszentje. Magyarországon nem alakult ki e szentnek jelentős egyházi kultusza. Az angolszász országokban tartott ünnep viszont a 20. század végétől világszerte elterjedt, mint a szerelmesek ünnepe. Ezen a napon a szerelmesek apró ajándékkal kedveskednek párjaiknak, szerelmüknek. A keresztény szokás a 14. századra eredeztethető. Abban a korban ugyanis Szent Bálint, Terni püspöke, a jegyesek és fiatal házasok védőszentje volt Angliában és Franciaországban. A róla elterjedt történet szerint mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Kivégzése előtt pedig egy búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: “A Te Bálintod”. Ez vált a Valentin napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázatává.

A szerelmes nő kollekció darabjai túlnyomó részt egy szívet ábrázoló apró üveglencse köré épültek fel. Valamint három pár fülbevalóhoz száraz virágot rejtő műgyanta lencsét használtam fel. A lencséket számos más alapanyaggal díszítettem. Így: ásványok, csiszolt üveggyöngyök, cseh golyógyöngyök, cérnabojt vagy éppen csepp alakú lógók.

E szerelmes darabok nagy része még beszerezhető a webshopból.


Ha szeretnél személyesebb történeteket, kulisszatitkokat olvasni a készülő ékszerekről, kollekciókról, közelgő eseményekről… látogass el Facebook-oldalamra is!