You are currently viewing Sujtás & ónix ásvány ékszer szett – Perszephoné két élete

Sujtás & ónix ásvány ékszer szett – Perszephoné két élete

Perszephoné két élete – egy visszafogott sujtás & ónix ásvány ékszer szett

Hesztia és Héra párosához egy szintén odaadó istennőt emelnék a horizontra Perszephoné személyében, akit a termékenység és termés istennőjeként tartottak számon.

Hádész, az alvilág ura feleségül kérte Perszephonét, ám Zeusz hosszas hezitálása miatt Hádész úgy döntött, elrabolja leendő nejét. Perszephoné épp virágot szedett a mezőn barátnőivel, mikor meghasadt a föld, és a mélyből Hádész fekete lovai ugrottak elő, elragadva a mit sem sejtő lányt egy fekete szekéren. Perszephoné riadt sikolyát Hekaté, a Hold és mágia istennője hallotta csak meg, aki elmondta a történteket a lányát kétségbeesve kereső anyjának, Démétérnek. Démétér gyászba borult, így nem figyelt a termésre, ezáltal éhínséget hozva az emberiségre. Zeusz, hogy jóvá tegye korábbi hibáját, megegyezett Démétérrel, miszerint Perszephoné visszatérhet hozzá a földre. Azonban Hádész csapdába csalta, amikor az Alvilág étkét, egy gránátalmát adott neki. A legenda szerint ugyanis aki egyszer eszik az Alvilág étkéből, az soha többé nem hagyhatja el azt végérvényesen. Így Perszephoné az év 2/3-át a földön, Démétér mellett, 1/3-át pedig az alvilágban, Hádész oldalán töltötte. Perszephoné jósága azonban Hádész szívét is meglágyítja időről időre, így az arra méltó embereknek megengedik, hogy az általuk szeretett elhunytat visszavigyék a felszínre.

A lenti képen Perszephoné elrablását ábrázoló szobor látható.

Sujtás & ónix ásvány ékszer szett - Perszephoné két élete 1

Az ónix jótékony hatása az emberre

Perszephoné kövének az ónixot választottuk, amelynek ismert fájdalomcsillapító és immunerősítő hatása. Valamint erősíti az öntudatot és a felelősségérzetet. Lehet, hogy Hádészra is egy ónix amulettel a zsebében tudott ilyen jól hatni Perszephoné? 😉

A sujtás & ónix ásvány ékszer szett jellemzői

 A „Perszephoné két élete” névre hallgató sujtás & ónix ásvány ékszer szett az istennő életére jellemző kettősséget hivatott kifejezni. Az alapját Ju’line ónix ásványból készült gyöngysora adja, amelyhez egy végtelenül finom és nőies sujtás nyakéket kapcsoltam.

A nyakékhez egy apró ónix ásványfülbevalót választottunk társul, mely visszafogottan elegáns megjelenést kölcsönöz a hölgyeknek.

Sujtás & ónix ásvány ékszer szett - Perszephoné két élete 5

A nyaklánc hossza: 39.5 cm (kérésre +150 Ft-ért 5cm lánchosszabbítót rögzítünk). A fülbevaló hossza: 3 cm, beszúrós kivitelben kínáljuk.

A szett minden fémeleme nemesacélból van, így nem rozsdásodik, nem kopik, nem színeződik el és legfőképpen nem allergizál.

A szettet díszdobozba csomagolva, légbuborékos borítékban adjuk fel, így a borítékból kivéve már mehet is a fa alá!

Sujtás & ónix ásvány ékszer szett - Perszephoné két élete 6

Az ékszerszett ára: 10.500 Ft + postaköltség (795 Ft).

Ez a szett már nem elérhető.


Ju’line-nal való kézműves együttműködésünkről az alábbi blogposztban olvashattok.

Amennyiben szeretnéd megtekinteni a jelenleg készleten lévő sujtás ékszereket, azt ezen a linken teheted meg.

Vélemény, hozzászólás?