kézműves ékszer
Kézműves együttműködés

Kézműves ékszer különlegességek

Egy csodálatos kézműves ékszer-együttműködés kezdete

avagy különlegességek karácsonyra

 

Mint minden évben, idén karácsonykor is csodaszép ékszer különlegességekkel készültem Nektek, amelyek egy részét már láthattátok a napokban. Az igazán nagy szenzáció most érkezik, de még mielőtt lerántom a leplet a gyönyörű alkotásokról, szeretném veletek megismertetni ennek a rendkívül termékeny kézműves együttműködésnek a valódi mozgatórugóit és célját.

Immáron bő két éve kezdtem el kézműves ékszer készítésével foglalkozni. Kezdetben még hobbi szinten; számos barátnőm, nőrokonom ékszeres fiókjában megbújik egy-egy sujtás ékszer. Majd utána mertem egy nagyot álmodni, és azt mondtam, miért ne próbáljam meg élesben is!?

Ahogy azt már a weboldalamon közzétett blogbejegyzésekből is megtudhattátok, nincsen iparművészi végzettségem, képzettségem; mindent autodidakta mód sajátítottam el rengeteg gyakorlás, tervezés, próbálkozás útján. Ezért is nehéz magamra kézművesként tekinteni, mert számomra a kézműves szó még mindig komolyabb jelentéssel bír, mint azt manapság egyre inkább látjuk a kézműves piacon.

Szinte úton-útfélen találkozhatunk kézműves termékekkel: egészen a házi pralinéktól kezdve a gyönyörűen faragott gyertyákon keresztül a kovácsoltvas ágykeretekig bezárólag az élet minden területén. Ezek közül pedig az ékszerkészítés talán a legszélesebb kínálatot biztosító terület, így némiképp az egyik legnehezebben „betörhető” is.

Ezáltal pedig egyre hígabbá vált a piac. Egyre több alkotás közül lehet választani, már-már reményvesztetten nézünk körbe – főleg a karácsonyi időszak közeledtével –, hiszen a túl nagy kínálatból éppoly nehéz megtalálni a tökéletes ajándékot, mint a túl szűkből. Egy olyan területen, mint az ékszerkészítés, számtalan technikával találkozhatunk, megannyi tehetséges alkotóval, akik hét lakat alatt őrzik a nehezen, verejtékes munkával megszerzett tudásukat, tapasztalataikat, fortélyaikat.

Ebből a zárt körből kitörve döntöttünk úgy legkedvesebb alkotótársammal, hogy példát mutatva a többi kézművesnek, egyesítjük tudásunkat, és egy közös kollekcióval rukkolunk elő idén karácsonyra. Mindig is hittem az összefogás erejében, abban, hogy együtt többre vagyunk képesek és a közös tudással nagyobb dolgokra vagyunk hivatottak, mint begubózva egyedül a kis műhelyünkbe, magunkra zárva az ajtót.

kézműves ékszer

Egy közös kézműves projekthez óriási elhivatottság és a másikba vetett határtalan bizalom szükséges, amivel szerencsére mindketten rendelkezünk, ezért is jöhetett létre egy olyan új megközelítése az ásvány- ill. sujtás ékszereknek, amivel garantáltan nem találkozhattok itthon, de megkockáztatom, hogy külföldön sem.

Ezt a minden tekintetben újszerű megközelítést fogjuk Nektek bemutatni a következő időszakban, és természetesen a kész remekművek sem maradnak leplezetlenül.


Az ékszereket Facebook-oldalamon is megtekinthetitek az elkövetkezendő napokban!

A webshopból pedig további szebbnél szebb sujtás ékszert tudtok ajándékba választani szeretteiteknek!

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..